Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Alie's blogje!
Natuur foto's,gedichtjes,kleinkinderen,belevingen van elke dag
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Leuk dat je hier komt kijken,ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achter laat in mijn gastenboek!



Mijn Profiel

benenalie
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Mijn bezigheden...
28 december 2018 18:33

Ik ben er nog!
23 mei 2017 23:40

Over de dijk langs de IJssel
10 augustus 2016 18:52

Goed voorbeeld doet goed volgen!
10 augustus 2016 10:30

Wandeling van 5 kilometer!
10 augustus 2016 10:18




Fotoboeken


Vrijwillig gewerkt met Joke!! (30)
_
Scholekster en vogel natuurgebied (21)
_

Kerkje van Hall(Gelderland) (17)
_
BBC buren (18)
_

Doesburgers massaal aan het schaatsen! (69)
_
Gelukkig nieuwjaar (1)
_






Weblog Vrienden


Bennekesblogje
Van: Benneke

Omansie
Van: omansie-ans

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Franstaal
Van: fran

Redsblog
Van: redone

Mamsies weblog
Van: mamsie

Sylvias weblog
Van: sylla

Leuke dingen
Van: tteun

Dimphena
Van: dimphena

Jobenthes blogje
Van: Jobenthe

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Hera
Van: hera

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

Piekersels
Van: ChilaE

Mo en zo
Van: Marianne




Gastenboek berichten

Marjan
08 januari 2020 20:07
_
Oei jammer

Alie
07 januari 2020 16:13
_
Ik weet nergens van Marjan! Groetjes Alie

Marjan
07 januari 2020 15:58
_
Via een kennis kreeg ik uw artikel Complot 50 plusser. Zij had het van een vriend gekregen en was er van overtuigd dat hij dat geschreven had. Na enig speurwerk kwam ik achter jouw naam. Ik ga er wel van uit dat jij het geschreven hebt. Klopt dat? Als ik het wil plaatsen moet ik daar wel zeker van zijn. Ik hoor van u groet Marjan




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 04:03
_
WillemijnF Online

Door marijbar om 03:29
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijbar om 03:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door marijbar om 03:23
_
Marijbar Online

Door Keesvi om 03:19
_
Keesvi Online

Door kobuss om 03:18
_
Kobuss Online

Door vogels50 om 03:17
_
Vogels50 Online

Door inemaartje om 00:36
_
Inemaartje Online





_

Andere artikelen



" Vocking worst "




Héél véél plaatsen in Nederland,hebben zo hun eigen specialiteiten!

In Doesburg,kunnen we niet om de overheerlijke "Doesburgse mosterd"heen.
Lekkere pittige grove mosterd!!

Minder bekend is de Utrechtse specialiteit: de Vockingworst.

De Vockingworst kun je gewoon op brood eten of bij de borrel, maar je kunt hem ook bakken.
Met een beetje
"Doesburgse mosterd" er op smaakt het nog lekkerder!!

Ik ben er dol op,heb het bij Daan en Niels leren eten,ze hebben altijd wel een worstje voor me klaar liggen,om mee te nemen!(die lieverds)
Ken jij het...?
Proeven kan,er ligt nog een stukje bij mij in de koelkast....

Wat is bij jullie een specialiteit of hebben ze dat niet...?

@lie

***

Hij onderscheidt zich van andere leverworsten doordat hij vrij is van kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Omdat hij rijkelijk gevuld is met lever is hij wat donkerder van kleur en ziet hij er volgens sommigen daardoor zelfs wat onsmakelijk uit. Maar niets is minder waar......
Het wordt al ruim honderd jaar volgens hetzelfde recept gemaakt.

Echte lekkere,stevige.kruidige worst!!










Artikel links



Geplaatst op 06 april 2013 09:20 en 5152 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benenalie  
06 apr 2013 08:52
klik op foto om te vergroten,kijk eens wat lekker!!(eigenlijk moet ik zeggen proef eens)

Gast  06 apr 2013 10:17
Ik heb het geproefd het smaakt echt heerlijk hoor :grin:
Ze hebben ook mosterd zonder zout Catharina,die haal ik altijd voor mezelf.In Doesburg hebben we ook nog Moppen,die ben je vergeten te vermelden(ook zo lekker)

Jeannet :grin:
_





_
Benenalie  
06 apr 2013 10:20
Ik let ook altijd op producten met of zonder zout Cath, en mosterd kun je net wat Jeannet zegt, ook zoutarm kopen!Smaakt net zo lekker!
Die worst is lekker en hoe ze aan die naam komen,zal mij een worst zijn!! :grin: :grin:

Gribou---Greet  
06 apr 2013 10:22
Vocking worst , nee ik ken het niet .
Maar ziet er lekker uit , niet van die grote stukjes vet er in zo te zien, die je in andere leverworst soms wel ziet.
In Groningen hebben ze vele specialiteiten ,

Groninger mosterd, groninger droge worst , groninger boeren leverworst , mollebonen , groninger koek en zo kan ik nog wel even doorgaan .
Zelfs een vocking worst is nog fotogeniek , dat tonen je foto's aan .
groetjes Greet

_





_
Benenalie  
06 apr 2013 10:23
Lekker hè Jeannet ik zal wel eens een worstje voor je meebrengen!
Ik koop al vanaf dat ik zwanger was van Daan zoutarme mosterd!
We hebben ook zoveel moppen in Doesburg rondlopen laat ik nu de"Doesburgse Moppen"vergeten zijn!Dat komt vast omdat ik niet zo van zoet hou!

Benenalie  
06 apr 2013 11:15
Ik vind het erg lekker Greet!
Er zitten geen grote stukken vet o.i.d. i n daar hou ik ook niet van!
De kleur lijkt wat vreemd omdat er geen kleurstoffen in zitten!
Ik vind de Groninger koek en metworst ook lekker,ben echt iemand van de hartige hapjes!! :grin:
_





_
Amida  
06 apr 2013 13:15
Vockingworst is inderdaad erg lekker Alie. Ik koop het nog wel eens als ik bij mijn broer in Utrecht ben.

groet Hans

Benenalie  
06 apr 2013 13:23
Gelukkig iemand die het ook kent Hans!!
Het is erg lekker hè!!De kinderen brachten dit met Pasen weer me,ze kwamen brunchen en ik mocht niets inkopen.Ze brachten een grote mand met lekkers mee,we hebben zo gezellig samen gegeten!! :grin:
_





_
Ofsen  
06 apr 2013 16:05
ik dacht dat is dialect voor fucking worst. hoe komen ze op die naam. nog nooit van gehoord. ik moest gelijk denken aan gebakken bloedworst wat we vroeger vrij vaak aten. of ik het nu nog zou lusten.
nee, hier in rotjeknor zou ik niet weten of ze een specialiteit hebben.

Benenalie  
06 apr 2013 17:04
Hoe ze aan die naam komen zou ik niet weten René...
Het is heerlijke worst!
Toen mijn schoonouders nog leefden aten we vaak(in Twente) bak lever en bak bloedworst met appel !Dat is daar stukken lekkerder dan hier!!
_





_
Willem.J.1  
06 apr 2013 19:03
Tja, jij voor mijn schilderijen niet deze kant op (te ver) en ik voor een stukkie worst, dat bij jou in de koelkast ligt, naar Doesburg?!
We hebben nog een potje mosterd.
Hier is de droge worst een specialiteit.... is een gerookte soort. Ik ben overigens geen liefhebber van worst, dus geef mijn portie maar aan Fikkie..

Agaaths-weblog.1  
06 apr 2013 20:56
Al het vlees wat mooi rood is zit kleurstof in, wat jaren geleden al streng verboden was maar volgens mij nog overal gebruikt wordt. de worst zal best lekker zijn, leuk dat veel steden zo hun eigen koek, gebak of vleessoort heeft. vandaag kreeg ik 3 haagsche hopjes, en dat is voor mij ook erg lang geleden :grin:, maar wel erg lekker. Ik heb meestal blikjes leverworst in voorraad voor als ik mis grijp, li gr agaath
_





_
Hera  
06 apr 2013 22:01
Leuk hè Alie al die "specialiteiten", tja Amsterdam natuurlijk de Amsterdamse leverworst/-ossenworst/-uitjes/koggetjes ...en nog veel meer. Als ik ergens bivakkeer probeer ik altijd wel een specialiteit mee te nemen

Benenalie  
06 apr 2013 22:02
Het is me te ver om dat stuk in mijn uppie te rijden en ik hoop dat die pijn van de neuropathie(overgehouden chemo) wat minder gaat worden!
Stress is slecht voor een mens Wim!!
Ik wil je met alle liefde nog eens een potje mosterd komen brengen hoor!
Ik heb geen huisdieren met de naam "Fikkie"hier rond lopen,dan neem ik dat laatste plakje zelf maar!! :grin: :grin:
_





_
Benenalie  
06 apr 2013 22:04
Die heb ik deze week nog gehad Agaath,ik zag bij mijn dochter een blikje met Haagse Hopjes staan!!Ik heb eigenlijk nog nooit leverworst uit blik gegeten,bedoel je smeerleverworst?

:grin: :grin:

Benenalie  
06 apr 2013 22:07
Dan vind ik ook leuk om alles te proeven uit de verschillende streken.
Ik vind Ossenworst ook heerlijk op een broodje Hera!!
Hoe vond jij de Doesburgse mosterd,ik lees net dan Wim er nog een restje van heeft staan!!
_





_
Hera  
06 apr 2013 22:16
Mijne is al lang op en ik had ook meegenomen voor een van de zwagers, die was ook enthousiast. Dus....reden om Doesburgbezoek op het lijstje te laten staan ;-)

Benenalie  
06 apr 2013 22:43
Je bent van harte welkom en wil je overnachten dat kan ook hoor Hera!!
_





_
GerardS  
06 apr 2013 23:00
Alie.
Als het over plaatselijk specialiteiten gaat kan ik als geboren gouwenaar natuurlijk niet achterblijven.
Gouda bekend om zijn goudse boerenkaas, gouda kaarsen en de stroofwafels.
Nu is de ene stroopwafel de andere niet. Maar de echte siroopwafel is de Kamphuisenwafel

http://groene-hartig.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=98372&Kamphuisenwafels

Ook wel eens van geelbuikjes gehoord? Dat zijn koekjes uit Oudewater.

Gr,Gerard

Hera  
06 apr 2013 23:24
Dank je wel Alie. !!
_





_
Benenalie  
07 apr 2013 10:22
Gerard....
Stroopwafels ken ik wel maar geelbuikjes zegt me helemaal niets!!
De kaarsen en kaas ook wel!!
Ik ga eens bij je artikel kijken!! :grin:

Benenalie  
07 apr 2013 10:23
Niets de te danken Hera!!
Wie weet!! :grin:
_





_
Gast  12 sep 2015 10:25
beste lezer(es),

Onderaan uw blog staan een aantal links. De link naard website Zoek en Vind Alles klopt niet helemaal. Deze moet zijn: http://www.zoekenvindalles.nl/idee/Vockingworst-Vocking-Leverworst/1028.

Misschien kunt deze aanpassen.

Met vriendelijke groet,

Theo

Benenalie  
14 sep 2015 17:00
Dank je wel voor de tip!!
Ik heb de link aangepast!! :grin:
_